Ovaj program je kombinacija STOTT PILATES® prenatal i modifikovanih TOTAL BARRE™ vežbi. Izvodi se na strunjačama i pilates mašinama uz dodatne rekvizite (velike i male lopte, elastične trake, valjke, težinske loptice i dr.)
STOTT PILATES® je jedna od nasigurnijih i najboljih metoda treniga za vreme trudnoće, posebno kada se izvodi u individualnom režimu. Telo žene se u trudnoći menja i dok je miišićno-skeletni odgovor tela na trudnoću kod svake trudnice drugačiji, neizostavne promene koje se dešavaju su rast materice, slabljenje trbušnog zida, pomeranje karlice napred, povećanje udubljenosti u donjem delu leđa i pomeranje težišta tela. Ove promene su najčešće praćene smanjenjem stabilnosti, balansa i koordinacije, kao i bolovima u donjem delu leđa i vratu.
PRENATAL PILATES dizajniran je da na siguran način, kroz uspostavljanje pravilne mehanike daha i adekvatan izbor vežbi, ojača duboke stabilizatore trupa, popravi držanje i balans, eliminiše bol i tonira mišiće nogu i ruku. Vežbanje pilatesa u trudnoći takođe doprinosi lakšem porođaju i bržem oporavku posle porođaja.
Treninge vodi kvalifikovani STOTT PILATES® ISP (Injuries & Special Populations) instruktor.
Pre nego što se uključite u ovaj program vežbanja konsultujte se sa svojim lekarom.